Tuesday, March 3, 2009

tak cukup dengan chace crowford ,josh harnett pun kau nak sauk sekali .memang tak patut ,paling cikai pun simpan kat aku sama

setelah puas meminta2 di IPmsg perihal lagu pokerface akhirnya dapat juga .tapi sedih sebab tak sorang pun ada lagu paparazzi .hari tu try download tapi tak dapat2 .oh ,mesti engkau2 tertanye2 ape ke menda IPmsg tu .oh die sejenis software yang ala2 ym juga lah .ia berguna ,memandangkan di tempat belajar aku ni wifi dia dah tahap manusia-hampir-tidur-depan laptop sebab lembap sangat ,penggunaan IPmsg adalah wajar ,kerana mampu berfungsi walau dalam keadaan signal wifi yang tersangatlah rendah .memudahkan kami2 warga kss ini untuk melakukan proses yang dipanggil file transfer

juga lupa nak memberitahu ,wifi kat tempat aku ni haram dapat buka friendster ke myspace ke facebook ke youtube ke ,kalau dapat memang beruntung lah nasib engkau .

aku ni selalu malang
sebab tu dah almost a month aku tak reply comment kat myspace
maaf semua cybermate

tapi tang blogger laju jek die bukak
jangan tanya kenapa sebab sampai ke hari ni pun aku wonder
kenapa
mungkin pihak cict sangat suka budak2 di tempat aku ini berblogging
mungkin juga tak ramai manusia di tempat aku yang tahu berblogging
yang menyebabkan traffic blogger tak sesak
BARANGKALI

sebut pasal blogging ,aku terbaca blog salah seorang rakan aku tadi
perihal dia cuba untuk mendekati orang yang tak sepatutnya
bukan atas dasar dia ada kena mengena dengan pusher dadah
juga bukan ketua samseng yang paling dikehendaki
tetapi atas dasar dia sudah dimiliki/dihuni

nampak macam kecil saja kan
tapi tahu tak besar impaknya kalau sudah tersasar
mahu ke engkau dilabel sebagai perampas ?perempuan jalang ?betina sundal ?
cuma kerana satu reason
mengambil yang bukan hak kita

perempuan ,
percaya lah cakap aku ,kau tak kan bahagia
walau engkau sudah berjaya mendapatkan dia
sesudah nya engkau melompat ke langit kegembiraan
aku masih di pasak bumi
memaku kaki ,takut2 engkau kecewa
kerana MENGAMBIL YANG BUKAN HAK ENGKAU
percaya lah akan pembalasan/karma
betul memang wujud
percayalah

bukan berlaku pada aku
tapi aku punya mata yang memerhati semua yang berlaku
lelehan jernih air mata dia2 di sekitar aku yang mengalaminya
dah pun aku tatap ,dah puas aku tenung
sikit2 berbekas juga dalam hati aku

satu sahaja sebab
aku tak nak engkau merasa yang sama .

8 comments:

miezi said...

eh, i thik the nasihat also applicable utk lelaki gak lah:)

nway,nice song. plain white tee mmg rock :)

J MAIDEN said...

pernah rasa. been there, done that.

karma karma karma.

i selalu dpt instant karma.

dlu karma lmbt.

skg cepat je dpt.

but its okay zhana.

we live n we learn sweetie.

:)

zhana said...

ohh . ehhe yeapppp .i use perempuan cus my friend use to be a girl .and it is exactly dedicated to her :)

yeh plain white t's <33333

coKELat said...

owh ada ek software 2?
heee.
bagus jugak la.

zhana said...

itulah kelebihan U aku , dila . aha :D

Ahmad Azrin Aziz said...

:)

dalam IPmsg,lu letak nickname pe?

zhana said...

name aku lah .kalau kau tgk host blogger ,mang sah dah aku :)

maira.adreanna said...

haisshh .betul tuh. jgn amek hak org laen. klu kene kat diri sndiri baru la taw saket tak saket .isk isk