Saturday, March 21, 2009

siti nurhaliza bercerai dengan datuk k sebab dia ada love affair dengan brad pitt ?biar betul .


gambar di atas menunjukkan kebosanan aku

hari ini aku jadi budak yang sangat baik .it is weekend babeh .but here i am ,sitting in my room doing nothing ,online hampir separuh hari walau wifi macam bodoh ,tengok movie yang dah lama berkurun dalam D aku tapi belum tertengok sampai laptop aku dah bagi warning buat back up file,google pasal camera lah .ingat malamnya boleh berparti liar dengan meross ,tapi dia ada job dengan celcom pula kat suburst .hancur impian aku .


it just plain me .
tiba2 ,teringat cerita dulu2 .

time sekolah dulu best kan ?alah zaman kita pakai baju semua sama(uniform sekolah) . mana ada topshop/topman ,zara,mng,forever21,fcuk,roxy .paling2 otai pakai converse pergi sekolah ,konon cool tapi tak sejuk pun .aku bukan nak show off ke apa ,tapi aku sering berkawan/tergolong dengan geng2 yang popular .aku tak memilih ,kami mungkin dipertemukan untuk jadi kawan .betul ,langsung tak ada diskriminasi ,pengkid ,tomboy ,perempuan normal ,nerd semua aku sapu .

daripada zero mula kenal erti kawan sampai mati bukan macam sekarang yang mana tikam kawan dari belakang sampai mati .dalam berkawan ,banyak benda2 bangsat juga yang aku ceduk dari bergaduh ,memaki hamun dalam pelbagai bahasa ,memprank kan cikgu yang ada bini tapi masih gatal ,merebel2 kan diri dengan parents ,cari pasal dengan polis yang sibuk membela sepupu sepapat dan tak ketinggalan buat bajet best depan opposite sex yang hot .seronok ,i tell you .

tapi tak lama ,disebabkan kebodohan dan kealpaan diri kitaorang sendiri yang mematikan ke-happy-an kami2 .karma barangkali .tapi kami tak kisah ,kami still kawan sampai bila2 walaupun sekarang dah senyap tanpa khabar berita dan masing2 jaga tepi kain sendiri (?!)sedih ,i tell you .

aku ?walaupun aku join buat dajal2 tapi jenayah2 maksimum aku tolak tepi ,aku sekadar pelakon tambahan pun dah cukup . aku tak nak menyusahkan mummy dan daddy aku ,cukuplah pernah sekali aku buat .

lastly , ada juga souvenir yang aku dapat dari alam persekolahan yang digelar "pengalaman"

engkau ada ke ?

p/s:ini semua berkisarkan kehidupan sekolah aku dari form 4 sampai form 5 .nak cerita dari tadika tak larat aku nak menaip ,tunggulah aku ada duit macam natasha hudson ,aku keluarkan buku sendiri tapi for sure bukan buku fairytale ,apa kes ?



10 comments:

gjul said...

haha..zaman skolah memang srunnuk..lol

Ahmad Azrin Aziz said...

nampak rambut.. aurat..

Lynn Honeym said...

wah best sangatsangat waktu skol,


ah RINDU ah!




pengalaman cikgu terbaek ah!
:D

nafasdunia said...

huhu~

sronokkk~

tp aku paling suke skola rendah.

haha.

tade masalah langsung.

dnieAlias said...

zaman skolah mmg best do..tapi plex gak.time skola bkan mane xmo skola,da abes baru rindu nak pkai unofom same n bawak coverse ...haish

akizaki said...

huhu...rase dh tue la plak...

p/s: babe go collect ur award ek..thanx again..

J MAIDEN said...

skool is fun.. really. :)

zhana zulkifli said...

gjul :hahh yes once we there ,now they gone
azrin :lempang gak nanti
lynn : ha'ah .cerita kat sheikh tak tulis lagi ,maybe the next one
ayu :wohh ,skolah rendah .zaman aku jahil lagik .tudung pun senget2 .maluuu.hahaha
dinie : i miss it too
akizaki :kite same2 tua .ok thank dude .i will
j maiden :you are rite :)

coKELat said...

zhana form 4 n form 5?
kat teknik la ni?
aaaaaaaa!
kalo tak mesti byk kesah kita kat sana kan?
nape la aku sgt2 saiko pegi sheikh malek balik n tinggal mu sorg2 kat sana.
haha.

tp ok la mu dapat pengalaman kan?
n aku juga.
pengalaman sgt berharga sbb buat idop aku bertambah baek hari demi hari.

sgt rindu sheikh malek.
sumpah tak tipu!
hee

Amira Zafirah said...

heyy, your cmmnt really made me flattered ;)
my blog is nothing compare to the others okay.
well, anyway, thanx for reading tho
frm the latest entry to the old one
:)