Wednesday, March 18, 2009

orang kata kita tak boleh tangkap gambar kucing ,nanti dia cepat mati .tapi betul ke eh ?


oh yea ! ini cerita ini tentang era muzik zaman dulu2 ya.
it all about rockstar and rock and roll babehh .
plus ada cerita pasal THE BEATLES and SEX PISTOL tau !
p/s:ini memang zhana zulkifli ,mata nak bagi nampak scary/mysterious sket

"MEMBACA ITU JAMBATAN ILMU"

apa maksudnya ?
sambil membaca kita meniti sebuah jambatan yang dinamakan ilmu ke ?



bukanlah .



itulah motto zaman sekolah rendah aku dulu .tapi haram murid2 dia nak patuh motto tu ,dulu kalau ada pertandingan membaca atau projek nilam .semua pakat serbu library ,time ni lah pengawas library yang selama ini tak-pernah-menjalankan-tugas ,akan bertungkus-lumus mengemas buku atas rak ,uruskan hal peminjaman dan pemulangan .by that time,semua manual mana ada scan2 barcode macam sekarang .now ,semua nak senang ,pekerja pun makan gaji buta (!?).orang2 yang gila nak menang tu pun satu ,bukan baca pun buku yang dipinjam ,sekadar menyalin nama author ,publisher ,character and sinopsis je ,eh eh macam mana aku tahu eh (?!) .

abaikan .

next please !

dulu lain ,sekarang lain .aku pun salah seorang book lover bukan book worm ye .bagi aku book worm ni orang2 yang obses pada buku pelajaran dan book lover adalah sebaliknya .aku bagi example lah(book lover),aku suka baca majalah2 yang berbentuk hiburan seperti HOT ,SEVENTEEN ,LIME ,ROTTW ,JUNK dan bagainya tapi tak suka baca buku ELECTRONIC DEVICES AND CIRCUIT THEORY ,COMMUNICATION ELECTRONICS ,ALGEBRA ,CALCULUS ,MANAGEMENT ENGINEERING ,CONTROL SYSTEM ,ETIKA PROFESSIONAL ,nak aku bagi nama author sekali ke ?tak payah lah ,bukan sedara mara engkau2 pun .

novel ?suka juga ,tapi tak sangatlah .disebabkan schedule aku yang terlampau padat serta kehidupan sebagai seorang mahasiswi di IPTA yang mana merupakan tempat suka-suki-lecturer-buat-test-time-weekend wujud dan jadual pembelajaran yang tidak teratur.so,untuk menghabiskan sebuah novel mengambil masa yang agak lama ,kadang2 aku pun lupa macam mana starting cerita tu bila dah sampai di helaian tengah novel terbabit (!?)


genre apa ?semua boleh ,dari komedi,love story ,horror ,adventure ,semua aku telan .pasal mak limah jual sayur sambil gosok gigi pun aku baca (!?),okey aku tipu ,mana ada buku macam ni .

novel inggeris yang berunsurkan love story ?mestilah favorite, sebab jalan cerita dia agak unik dan diffrent daripada novel2 yang dipublish sebelumnya ,tho author yang sama .

apa ?ada part 18 PL ?memang lah ada ,tapi nak buat macam mana ,nama pun orang putih .tak payah lah kau berfikir lebih2 dan cuba diapplikasikan .sekadar bahan bacaan ,tak perlu diambil serius .ok, dah boleh stop buat muka gatal2 ya ,wahai pembaca2 .


tapikan ,
amboi amboi amboi(nada azwan ali) ,tak payah nak tipu aku lah ,novel melayu lagi orang putih dari orang putih .bukan aku nak mempertikaikan novel melayu ,tapi memang betul .

betul tak tipu .
lagipun jalan ceritanya lebih kurang sama dan terlalu typical dengan novel2 yang telah dipublish terdahulu tho author yang berbeza.harap nama hero/heroine dia je yang panjang tapi sedap didengar menjadi daya penarik ,juga bakal jadi sumber-inspirasi-untuk letak nama bila dapat baby baru ,bagi aku lah .lantak engkau2 lah nak kata apa .



dahlah aku malas nak membebel panjang ,nanti keluar isu lain pula ,tak pasal2 aku kena serang dengan pihak bertanggungjawab .

tak nak I .awwwww~


AKU ADA TEST INDUSTRIAL ELECTRONIC ESOK .DOAKAN KEJAYAAN AKU .


p/s:pernah kawan aku tanya bila aku akan baca novel melayu ,tak sempat aku jawab dia dah jawabkan .nak tahu jawapan dia ?.ok lah tak payah merayu ,aku bagi jawapan dia sekarang "BILA ENGKAU BERCINTA YA ?" .aku diam sahaja,kelu barangkali .

16 comments:

Ahmad Azrin Aziz said...

yeah gua yang pertama.. hahaha...

akizaki said...

u stdy U mane test time weekend nie..?
i dulu slalu gak kene..
test mase hari raye pn ade..
lg hampeh..
tp sume nye berlalu..

p/s:gudluck in everything..

zhana zulkifli said...

azrin : perlu ke ? ahha
akizaki :oh utm yang cemerlang gemilang terbilang .

wah lagi hebat you ,hari rayaaa!
errrr

nafasdunia said...

hahah...

zhana, aku nk tanye gk.

"sape cinta kau skrg?"

tet

coKELat said...

haha novel melayu ni act makin lama makin sama je kisah yg cuba disampaikan.haha.tapayah baca la.
baca la novel the chocolate run.
sampai skang aku tak dapat lg baca novel tu.haha

owh gud luck ok 4 ur test.

Lynn Honeym said...

oh buku!
im in LOVE.


awak bercinta dengan siapa sekarang?

haa gedik.
:D

dnieAlias said...

tableh bace novel mlayu banyak sangat..tetibe down sbb brangan knape hidup ak xmcm dalm novel tuh..tui tui

gjul said...

ala zhana..aku punya u lagi hebat xhengat..lecturer buat extra klass time weekend 4jam sabtu, 4jam ahad...dgn slamber jek aku ponteng...(lepas tu xleh amek xm final..) lalala

zhana zulkifli said...

ayu :haha gedik
dila :thanks babeh
lynn :ehh nanti nak kawen aku nak publish kat NSTP .boleh kan kakak ? ahah
dinie :tu ah pasal.their story just like-too-much-fairytale to be told .
gjul :haha sebab tuh lah aku taknakk .tak pasal2 kene extend .dah last year ni . ahhaha

gjul said...

alamak..baru prasan aku dah last year..

matila nk merayu kat lecturer...huuu

miezi said...

good luck test :)

maira.adreanna said...

sape cinta zhana skrg?

ehh, aku lah hahaha :P

ayat2 cinta bape m/s bace?

heeeee

:D

zhana zulkifli said...

gjul: haha padan muka ,gatal ponteng ,brani ah tanggung risiko

mizie :thanks alotsa ,btw dah lepas. hehe

maira :haha 3-4 m/s untuk 2-3 minggu ,cool tak aku ? ahhaha

quen said...

betol ker headline tu??

hehe..mungkin yang di maksudkan ialah pancaran flash tersebut..
gecko saya dah 2 kali kena flash..
tapi masih lagi gagah..

zhana zulkifli said...

quen : entah i don't know too . that why i'm asking but my dad pantang gile orang buat macam tuh ,well he is a very animal lover .haha :)

btw ,tuan kedai kuceng kat area rumah i cakap ,tak boleh gak tangkap gambar kecil .

don't know wether it is a yes or it is a no .

gjul said...

aku rs btol ah pasal kucing tu..lepas aku tangkap gambo kucing mak bedah sebelah rumah yg chubby tu,trus ilang xdpt dikesan..emmm.. (ape aku membohong nih) hahaha