Wednesday, March 25, 2009

nama pun artis memang ah kau gleme ,kau makan ais krim tepi longkang pun jadi isu

takkan jumpa dia kat luar ,ini zhana zulkifli

time aku belek2 gambar untuk diedit aku terjumpa sekeping gambar mummy dan daddy aku pada raya tahun lepas .segala kedut2 pada wajah mereka aku buang ,hampir2 flawless dan seakan2 mereka kembali ke zaman muda2 dulu ,barangkali seperti sebelum aku dilahirkan .

terfikir aku ,kan best kalau semua benda2 yang tak pernah terlintas dalam fikiran kita untuk terjadi dapat dipadam dan diedit2 dengan menggunakan software2 canggih ini .mungkin dengan cara itu ,sekecil2 penyesalan dan perasaan serba salah tak akan pernah wujud dalam diri aku dan engkau2 .tapi betul ke best ?barangkali manusia akan menjadi lebih bodoh ,dan sering melakukan perkara yang sama walaupun sudah sedia tahu akan akibatnya .

kalau dapat dipadam sekalipun ,bukan 100% pastinya .come on lah ,kalau engkau kata boleh ,cuba mengaku pada aku yang engkau sudah pun melupakan ex-bf/gf kau yang terdahulu dengan sepenunhya .katakan engkau tidak pernah langsung rindu pada dia ,tidak pernah untuk menekan button call atau menghantar sms pada nama dia sewaktu engkau scroll contact number dalam handphone engkau .itu normal .semua pernah rasa ,semua pernah tahu .

macam dalam movie benjamin button .setelah lama benjamin tidak berjumpa dengan daisy ,daisy mengatakan benjamin kelihatan semakin muda dan diri nya semakin tua .benjamin membalas ,dia hanya muda pada luaran ,tidak pada dalaman (jangan fikir benda lain) .sayang dan cinta dia pada daisy masih sama dan takkan berubah .


itulah manusia tidak mudah lupa pada sesuatu yang mereka suka .



motif entry :nak bagitahu aku susah lupa pada opposite sex yang handsome ,yang pernah aku kenal

5 comments:

nafasdunia said...

ngahahaha.

aku manyak laki ensem. tp manyak nye yg tak guna jugak.

so agak senang nk dilupakn. hehehe.

aritu tgk benjamin, tp awal2 je. then tukar tgk sexdrive.

hahaha

akizaki said...

hoho..
hari2 u minum le air teh yg byk semut..
mesti cepat lupe..
amacam..?
cun x..?

coKELat said...

hee.

kalo lelaki handsome senang la lupa ek.

kamu sgt kejam.

haha.

boleh carikan saya sorg lelaki yg handsome jugak?

Ahmad Azrin Aziz said...

handsome tu belum tentu yang terbaik..

gjul said...

btol kate azrin..

time heal evrything..tp xku caye..time will not heal evrything..