Wednesday, April 1, 2009

ketika berlari mengejar sesuatu ,aku tersungkur kerana sebiji batu kecil yang bodoh .dalam tidak sedar ,itulah petunjuk supaya aku berenti berharap.


memang best kalau dapat kumpul memori atau kenangan sampai bertimbun2 .tak kisah lah ia yang pelangi2 atau yang hujan2 .apa yang sudah berlalu dan berlaku pasti layak digelar dan diklasifikasikan sebagai memori .

ada sesetengah yang bermati-matian ,mematikan semua memori2 atas dasar dan motif untuk melupakan .aku juga pernah tergolong dalam orang2 bodoh itu ,cuba nak padam dan buang semuanya ,tapi dalam tidak sedar sudah tahu tidak akan sesekali berjaya .

bagi aku cuma satu ,kenangan bersama dengan jasad yang sudah tidak bernafas adalah satu yang berharga .tidak dapat dibeli dengan masa ,wang atau populariti .

"hargai lah mereka2 yang dekat serta setia dengan diri engkau2 ,sebelum terlambat "

i miss you arwah wan minah /sirimis .

11 comments:

quen said...

so i'll be the first 2 cmmnt..
huhuhu..
btw..gud morning!!

memori..kadang-kadang sangat seronok.
kadang-kadang langsung rasa bersalah sbb ingat balik.

so i prefer some of my memory need to be deleted.
cari-cari sendiri, delete sendiri.

Lynn Honeym said...

uhm betol tu,

how bad we wanna erase the one that we reckon shudnt be in the inbox of ours kan..

tapi kita tak dapat buang jugak dan kita endup hurting ourselves.


its better to take it positively and learn from that.



biasalah kita takkan sedar until we lost them. kan? kan?

ayuh hargai sesiapa disekitar kita!

:)

zhana zulkifli said...

quen :yelah quen kadang2 rase macam boleh delete ,in fact we can't .well ,Allah give us brain that can store lotsa memory ,much better than the sophicticated things invented nowadays .

lynn :yes you are rifgt lynn ,we never realize how valuable they are to us ,till we lost them .

i just miss my grandma ,she is the best "tok" ever .she's gone before i got a chance to show her my UPSR result ,she such an inspiration to me .

nafasdunia said...

erm.

yes. learn how to appreciate.

bcz ppl can easily get bored or give up.

plus, kalo sgt menyakitkn.

Ahmad Azrin Aziz said...

perbanyakkan sedekah untuk si arwah..

J MAIDEN said...

ahh. i miss my arwah mak long, and arwah tok tina.. they were so dear to me.



ohh suddenly i imagine living life without mama.awhh u make me wanna cryyyy :'(

quen said...

hurm...
betol2..

gjul said...

macam lagu m2m..we never knoe what we had till its gone..lalala..

zhana zulkifli said...

gjul :huh ? ade ke ? tak tau lahh
.ahah :D

gjul said...

lagu the day u went away..alahai jiwang lak aku nih..kahkahkah..lol

maira.adreanna said...

tamaw tamaw, jgn erase memori hee .yeahh kene hargai ape jew dlm idup kite sementara kite ade sme tuh