Saturday, May 29, 2010

hello stranger ,will you be my friend ?


be my stranger ,will you ?

salah ke untuk menjadi seorang yang emosional atau kata nama popular nya emo .selalu nya kita akan dikategorikan sebagai seorang yang emo bila kita start post status yang berbaur emo macam ni kat facebook "kalau itu yang terbaik untuk you ,i rela mengundur diri" ,contoh ye .banyak lagi kata2 lain ,tapi takkan i nak list semua kat sini kann ? .dan juga bukankah status dipost di FB itu bertujuan untuk memberitahu keadaan diri kita sekarang ?jadi i fikir tak salah kot nak emo ke tak emo ke .itu mungkin sebab tak kena atas batang hidung you ,kalau kena kat you pun ,you pun akan rasa galak nak post apa2 yang emo ,kalau tak juga maknanya you neh dah terlebih hormon ceria ,oh ok i dah sound so-emo sekarang .


i tak kisah you all nak cakap i emo ke apa ,sebab i memang betul2 emo sekarang dan bila orang tanya kenapa emo ,i akan balas dengan ketawa "haha" sebab i tak suka "orang cakap i emo tapi sebenarnya i sedih .entahlah ,i pun sometime payah nak faham diri i ,i nak orang tahu yang i sedih sebab i need shoulder to cry on dan pada masa sama i tak nak orang tahu yang i tengah sedih .


i pernah ceritakan cerita yang menyebabkan i emo ni ,kepada someone yang i barely now ,and you know what it such a big surprise sebab i feel much better when i talk to someone i barely know than someone who know "too-much-about-me" .barely know ni boleh dikategorikan sebagai someone yang tak tahu berapa adik-beradik kita ,tak tahu kita suka makan apa ,tak tahu parents kita kerja apa senang kata serba serbi tak tahu lah but we feel inside yang they all can be trusted and sentiasa being a place to lean on when we feel, it need to .


so apa pendapat you all tentang menceritakan masalah kepada someone we barely know ?

4 comments:

Anonymous said...

"i nak orang tahu yang i sedih sebab i need shoulder to cry on dan pada masa sama i tak nak orang tahu yang i tengah sedih ."


I understand completely that sentence.cause I've been there and done that. :)

yeah.sometimes telling it to someone whom we barely know can help cause they won't judge us.they just listen and give their honest opinion.

dieylayusof said...

ouhh aku suka ceritakan mslh pada org yg aku tak berapa rapat or tak kenal sgt sbb aku rasa mereka boleh jd pendengar yg lebih baik.

zhana mmg emo pun.siap penah ngess.haha meroh kabo.aku dop ahu.hahaa

zuhana zulkifli said...

Anon :yap you are right ,sometime stranger could be better than others because they tend to hear and give their opinion based on what they hear from us and not for whom we are

zuhana zulkifli said...

Dieyla :ishh untungnye org yang dpt tgk I nanges sbb tak ramai pernah saw me crying and meroh tipu okay ,aku tak nanges pun haahaha