Sunday, May 23, 2010

can we work it out ?









i know it is fabalous ,but can we walk in that shoes ?

yesterday i bought a pair of hot pink plus black color high heel .ya ,it's been a while i tak pakai heels sebab dekat UTeM ni macam hell yeah je nak pakai heels sebab the area quite big berbanding UTMKL lepas tuh time lab je kena pakai kasut .dulu payah sangat nak tengok i pakai flip flop or flat pump ,semua sandal/shoes nak tinggi sahaja and i dulu big fan of wedges .kalau susun sandal dekat rak kasut ,kasut i lah yang paling tinggi plus striking color and design .

you all ingat those supermodel/celebrity selesa ke pakai those heels yang mana kadang2 like 15cm++ .i berani cakap 89% person cakap diorang tak selesa .if tanya mana2 perempuan semua ada simpan hajat pakai designer punya line macam yang memang kita sedia tahu Alexander Mcqueen famous dengan various design yang pelik2 dan kadang tak terfikir akan wujud design macam tuh .but the truth is ,it is a fact baby .kalau tengok model2 kerempeng runaway diorang selalu mengenakan heels ,couture dress ,extreme make up and crazy hair do because they got to ,sebab itu lah punca rezeki mereka2 in the name of Fashion World .then ,kita ?

i bukan nak bercerita panjang pasal dunia fashion sebab i tahu you all boleh google sendiri or read thru mag .i nak bercerita tentang keselesaan .bila kita pakai flat pump atau flip flop kita akan rasa lebih selesa ,senang nak berjalan juga rasa lebih secure .risiko untuk dagu atau punggung landing atas tanah pun agak kecil la .tapi kita akan mudah dikategorikan sebagai selekeh ,tak kena tempat or kalau perempuan akan nampak a bit boyish if tak kena dengan pakaian .kalau pakai heels ,orang akan memberikan gambaran bahawa kita seorang perempuan yang selalu uptodate ,bold ,edgy ,sexy ,cantik ,sophisticated ,pandai bergaya ,berkerjaya dan sebagainya .apa yang mereka tidak nampak adalah tahap kesihatan si pemakai ,yang mana boleh menyebabkan sakit belakang jika memakai kasut tumit tinggi dalam tempoh masa yang lama .see everything ada pros and cons .


so ,i nak tanya pendapat you all ,you all prefer nak jadi si pemakai flat pump yang mana selesa dengan their own skin and willing to take risk bout what people say about you or si pemakai heels yang mana luarannya nampak best dan sangat seronok tapi inside of you ,Allah sahaja yang tahu .

JADI APA KATA AWAK ?

8 comments:

Anonymous said...

I'd rather feel free in my own skin than fulfilling to others' expectation. We can't always impress others. As a matter of fact,"others" usually LOVE to watch we wall. In my own opinion,Be who we are and have a blast doing it! Others don't matter and those who matter,won't mind. ;D

Lynn Honeym said...

mc queen rocks man.
tapi sayang... he no longer exist. RIP.


for me, it depends. kalau x takde pulak wujud beauty is pain kan kan.

its not what its how. kan zhana?
:)

zuhana zulkifli said...

anon :so you are flat pump shoes .ihih .yes kita perlu rasa selesa in our own skin .but as human ,we always want more

lynn :yes lynn ,he's no longer here but his thought on shoes design still linger in here

haha yapp .sometime i go with beauty is pain ,being more flexible i think :)

Anonymous said...

yup.i like taking risks.haha.kdg2 flat pump yg colour bright pn nmpk fun. ;)

zuhana zulkifli said...

hahah there is where my option goes during flat pump huntingg :)

~HuNnYbUnNy~ said...

i prefer flat pump or sneakers.. tmbh2 ngan my figure ni.. pkai heels mmg la pnt zhana oii ahah! tp kalo dinner2 grand pkai heels la aku ni

zuhana zulkifli said...

ahhaha fatin if kau kenal aku dari kecik kau tau lah macam mana big fan nye aku dengan heels .aku start pakai heels when i was in standard 2 and i remember it was gold in color :)

~HuNnYbUnNy~ said...

gile ar ko!!! tahan ekk kecik2 da pkai.. ahah! neway ur figure mantop.. pkai heels shemart!