Friday, July 16, 2010

unsaid melody




berada dalam situasi baru atau tempat baru ,kadang-kadang memberikan kepuasan ,ada masa membebankan .according to i punya life experience ,no matter how you try to run or hide yourself away from people you know ,the nearer it will .katakan lah yang you ,baru saja masuk tempat kerja baru .dekat tempat kerja tu ada seorang perempuan/lelaki yang mana ,first day you masuk dia dah tegur you ,ajak you keluar makan dan get to know you better .then ,you tell her/him sebab apa you transfer dari tempat kerja lama ke tempat baru .in the end ,you found out yang kawan baru you ini adalah mutual kepada kawan you di tempat kerja lama .this situation is quite typical kan ?tak kira lah you ni anak kepada pasangan jolie pitt ke ,kawan kepada anak tan sri ke atau seorang selebriti .


another situation pula macam you ada history dengan someone ,i mean not a good one .but people around you didn't know a thing bout the present situation .apa yang mereka tahu ,you dengan si A tetap macam dulu ,instead everything was turn the other way around .dan mereka masih bertanya perkara yang sama ,talking about the same old things .lepas tuh ,terus rasa macam nak lempang orang yang tanya tu kan ?logically itu bukan salah mereka-mereka tetapi silap kita yang kadang-kadang lebih merasa selesa di zon "berahsia" daripada "berterus-terang" .


kalau terlampau berterus terang ,ada kalanya nampak macam kita memburukkan the other parties .but when we try to cover them up ,it do looks like we are the one whom to be blamed for .


sebab tuh ,ada pepatah mengatakan "sometime ,there's a thing better left unsaid" .

3 comments:

naz said...

haha agree yang last tu

miss invee said...

"kalau terlampau berterus terang ,ada kalanya nampak macam kita memburukkan the other parties .but when we try to cover them up ,it do looks like we are the one whom to be blamed for ."

true.TRUE.true
couldn't agree more laa! it's like u took the words right from my tangled mind.haha

zuhana zulkifli said...

naz :always righttt :)mariam :haha .is it ?okaylah dapat relate dengan apa yang cuba aku sampaikan huuhu