Friday, July 23, 2010

masalah sejagat

"TAK ADA MOOD"

sepanjang 2 minggu kat Melaka ni ,i betul-betul macam tak ada mood .kadang-kadang member buat lawak bodo pun i blur je ,orang tegur i pun kadang-kadang i senyap sebab macam tak dapat berfikir nak cakap apa balik .time dalam kelas ,lecturer ajar ,kepala i blank dan fikiran macam melayang ke tempat lain .banyak mende nak fikir ,banyak un-settle problem .konflik dengan diri sendiri tak jumpa2 penyelesaian lagi .

mungkin juga kerana i terlampau suka berfikiran jauh ,like kalau i buat mende ni ,apa yang akan berlaku next .orang lain cakap ,bagus kalau sentiasa fikir panjang dan ke depan .tapi diorang tak tahu ,ia membebankan kadang-kadang .sometime mende yang tak logik pun ,i akan fikir repeatedly dari kelas pukul 8 sampai pukul 6 .lecturer pun kadang-kadang ajar tak engat dunia ,dalam tak sedar semua student online Facebook dalam kelas .

oh ya ,sistem pembelajaran kat UTeM ni pun dah lebih kurang macam kat UTM dan i rasa macam ada kat UTM je .terserempak dengan member-member UTM kat UTeM untuk intake baru pun ada ,diorang tegur and borak-borak tapi i tak cakap banyak ,sebab i lupa nama diorang .kalau tanya nama ,nanti diorang terasa pulak i tak engat nama diorang .terpaksa lah cari inisiatif lain .i nak say sorry la if you all terbaca entry i neh ,i betul2 lupa jadi bila jumpa lepas neh tolong kenalkan diri ,thanks.

lepas tuh ,nak tukar line Streamyx pun satu hal .macam2 masalah dari nak bayar bil sampai la pasal nak tukar address baru .dengan kemunculan seorang perempuan yang agak2 kurang ajar ,eh eh memang dah jatuh ke kategori kurang ajar ,masih tak faham bahasa dengan hint diberi .apa ke lembap sangat ,konon la dulu cakap berapi yang you ni hebat sebab kononnya diploma dari tempat hebat .tapi tak hebat mana pun ,perasan je lebih .

heboh pula katanya ,ada beberapa kerat manusia ni yang tak suka dengan i .padahal dengan diorang sepatah haram pun i tak pernah cakap .lagi nak cakap i ni berlagak dan segala macam negatif .hey ,you kenal ke siapa i nak main cakap2 belakang ,cakap depan2 la i nak tengok .tapi i tahu you takkan buat sebab you pengecut ,apa punya manusia la .

dah la ,nak cerita panjang lagi ,i dah tak ada mood .sampai sini je la .bye .

5 comments:

naz said...

i pula ada masalah jeragat haha

zuhana zulkifli said...

hhah gedik nya hahah

Zayanie said...

huh! sape yg brani2 ckp negative kt zhana sy ni???? potong bibir nnt!

zuhana zulkifli said...

wow ,kejam nya ahahaha

miss invee said...

zhana : ko br tau aten kejam? haha ;pp