Monday, July 19, 2010

"single" or "in a relationship ?"

lu ingat ,buat muka bapok macam ni boleh market ah ?ahha

boring nya kadang-kadang hidup sebagai orang yang berstatus "single" dan bagi orang yang "in a relationship" akan beri statement tipikal macam neh "single lagi best ,sebab bebas" .bukan semua tapi mostly la .dan ini menyebabkan i rasa meluat pula jadinya .kalau dah rasa tak bebas sangat ,you putus la sekarang .tengok ada berani tak ?i berani cakap you tak nak lah .sebab nanti bila dah break ,dah tak ada orang nak tanya you pegi makan kat mana ,ada dengan siapa ,nak keluar ke tak weekend neh .betul tak ?jangan nak tipu i la ,i pun pernah ada boyfriend la hahaha .



pastuh kan bila jadi single neh ,jalan-jalan kat tempat yang dulu jadi tempat favorite terus perasaan jadi macam menjunam jatuh ,macam percubaan bunuh diri dari tingkat 61 .lepas tu ,bila nak lintas jalan pun rasa sedih sebab tak ada orang nak tolong tolehkan kiri dan kanan ,bukan sebab tak ada kepala sendiri tapi rasa dihargai bila ada orang yang bimbang kita mati kena langgar dengan lori ,bas ,kereta ,beca dan basikal .dan kalau dah dilamun cinta ,tak sah kalau tak tengok wayang kan ?kalau masa berkasih sayang dulu ,tempat duduk clear jek sebab pop corn ,bekas air ,purse ,handphone semua campak kat orang sebelah tapi sekarang bila tengok ngan kawan2 you engat senang2 ke boleh campak segala mende kat diorang .silap2 hari bulan you yang jadi tong sampah .


orang yang single ini jugalah yang selalu dilabel sebagai "jual mahal" dan "terlalu memilih" .pada i tak salah untuk demand bila tiba pada soal hati dan perasaan .ikut suka you la kalau you suka perempuan yang tak pakai tudung ke ,perempuan yang suka pakai skirt ke ,suka pakai baju kurung ke ,lelaki metrosexual ke ,laki yang cool ke ,yang hensem ke .sebab itu adalah hak kita sebagai "pengguna manusia" untuk pilih mana-mana yang kita rasa berkenan dan sesuai .dan bagi jual mahal pula ,you ingat ni pasar borong siam ke main jual2 orang .berdosa tau .huh .tak nak cakap panjang la ,nanti i emo .


kesimpulannya ,hargai lah orang yang menyanyangi you .dan jangan lah menidakkan status you ,kalau dah memang you telah di"owned" ,jangan la nak menggedik sangat cakap you available la ,bujang tra tang tang la ,single mingle la ,tade orang nak la ,tak leh bagi commitment laa .terus rasa nak makan mayonese sebab i memang alergik dengan mayonese ,bila makan mayonese boleh muntah .


mesti you all tertanya-tanya kan kenapa tiba-tiba i buat entry emo macam ni .sebab i sekarang tengah emo bila nampak restoran The Garden baru bukak ,tapi tak ada boyfriend nak pegi sana .ada siapa2 nak ?ahahha :)
>

3 comments:

missyonne said...

hhaaha.

i like this entry.

aku pun geram bila org ckp 'single lg bebas"

what the F!

:)

Nani Othman said...

i'm single. and having fun. =) but nicely written anyway. *^^*

zuhana zulkifli said...

Ayu :haaa ,tau tape kan ,nani :yeah ,single means having fun with no string attach .btw ,thanks