Tuesday, April 13, 2010

rindu oh rindu akau rindu pada rindu


dulu i pernah cakap pada you yang i sangat bimbang kalau you pergi mana mana tak bagitahu i .maksud i bukan semua lah ,takkan lah pergi jamban sebab nak berak pun bagitau i .i mean ,if you nak keluar mana-mana la ,tak kira dekat atau jauh ,just let me know .


tapi sekarang i dah tak berapa kisah sangat ,sebab i tahu yang you dah besar ,pandai jaga makan pakai sendiri ,pandai jaga diri you sendiri atau dalam kata lain you tahu lah nak manage diri you .nanti kalau i selalu tanya ,you akan cakap melebih lebih pulak ,tapi bila i tak tanya i rasa macam diri i ni kejam sangat .


sekarang diri i yang tak terjaga .nak nak dalam mood final exam .botol air ,plastik binbin ,calculator ,handphone ,notes ,pencilbox ,laptop semua nak letak atas katil .katil i dah jadi macam rumah setinggan dah .baju tak basuh ada sebakul ,baju tak terlipat ada selonggok .isk ,teruk lah kau zhana zulkifli .kat rumah ,semua teurus .dari makan ,pakaian dan segala benda semua ada orang jagakan .i goyang kaki saja .tiba tiba rindu rumah ,rindu parents ,rindu siblings ,rindu kuceng ,rindu ikan koi walaupun i geli tengok die gerak gerak dalam air .tapi dalam banyak banyak rindu .i paling rindu mak ,ayah ,kakak and adik T_T .





ada siapa siapa nak pastikan i terurus ?

3 comments:

d i e y L a . said...

katil kita sama.segala mcm atas ni.haha.

baju pun penuh satu bakul tak basuh.

Lynn Honeym said...

dig your autonomy.

;p

maira adreanna said...

suh balek, tanak .hehe