Friday, April 9, 2010

i nak cuba care-less about others .


this is how my heart broke
"FAST and HARD"

kenapa manusia memerlukan perubahan ?yang mana akan menjuruskan kepada dua jalan ;positif dan negatif .selalunya yang positif ni berlaku ,apabila sesuatu perubahan itu adalah di atas kehendak individu itu sendiri dan bukan orang lain .sebaliknya bagi negatif yang selalunya berlaku apabila terjadi perubahan sekeliling dalam pergaulan sosial .


same goes to me ,yang mana kalau kawan2 lama i akan cakap "ya Allah zhana kau dah lain bebenar sekarang " .aku pun rasa aku dah berubah sekarang ,if dulu i seorang yang happy go lucky ,i'm no longer that person .if before i said that i care less bout what i feel towards the opposite sex ,now it is exactly and totally diffrent .i care bout what he said ,i care bout what he like ,i care about what he up to ,i care bout where he goes to ,i care bout everything little things .i pun tak tahu kenapa .


then ,ramai orang yang agak2 still concern pasal i akan tanya ,apa sebab i post status kat Facebook semua nya sedih atau kata lain macam dalam kemurungan ,jawapan i senang jek ,i akan cakap "aku dah lain sekarang dan lebih open minded " .atas dasar satu sebab ,i tak nak orang lain rasa yang i tak happy sekarang .


biarpun ,jaringan sosial i makin menebal daripada dulu ,tapi semakin hari ,i semakin bukan diri i yang dulu .i masih nak jadi seorang perempuan umur 18 tahun yang sangat pemalu ,tak rasa sentiasa nak melawa ,tak payah pakai eyeliner ,tak payah nak bazir duit beli baju cantik2 ,gambar dekat myspace selekeh2 pun tak pe ,sebab itulah i dulu .


sekarang i terlalu menitik beratkan penampilan i ,pasal apa orang lain akan kata pasal i ,dengan siapa i berkawan yang kadang pada logiknya benda tu semua tak penting .but now i'm stuck ,i dah tak boleh jadi macam dulu sebab i dah jadi diri i yang baru .


kalau orang nampak i gembira ,memang orang tu tak betul betul kenal i .tahu tak i sangat sedih dengan perubahan ini .i hilang ramai kawan yang i sayang dulu ,i hilang integriti diri yang i genggam kemas dulu ,i hilang siti zuhana ahmad zulkifli yang dulu .


i tak kata i menyesal ,tapi i cuma kesal sebab perubahan negatif yang melanda diri i .


*i benci perasaan "bila i kelapangan ,you tak text i ,i rasa rindu"


4 comments:

maira adreanna said...

i sayang u dulu dan sekarang .

d i e y L a . said...

zhana zulkifli.

positif je dengan perubahan u sekarang.setiap org perlukan perubahan kan.

tapi jgn terlalu bermain dgn emosi.jgn sedih2.i kan ada.

haha :)

Lynn Honeym said...

sekarang i terlalu menitik beratkan penampilan i ,pasal apa orang lain akan kata pasal i ,dengan siapa i berkawan yang kadang pada logiknya benda tu semua tak penting .but now i'm stuck ,i dah tak boleh jadi macam dulu sebab i dah jadi diri i yang baru .

go deep. its about you. not others.

zuhana zulkifli said...

i hate new me :(