Thursday, January 20, 2011

KAHWIN MUDA DAN PILIHAN HATI

beberapa hari yang lepas ,i mendapat satu message dalam inbox dekat Facebook mintak alamat i tinggal sekarang .it was from my former schoolmate ,she's getting married this February with the love of her life .lepas tuh i yang sangat lame ini tak pernah ingat alamat dekat Melaka ,maka terpaksa meng-gondam mana-mana file yang patut .finally ,jumpa okay tapi bukan dengan hasil titik peluh i tetapi melalui bertanya kepada orang .senang kan ?teknologi di hujung jari hihi -..-

ok ,hari ini bukan nak bercakap pasal alamat hostel dekat Melaka tetapi nak bercakap pasal kahwin muda .bagi you all ,best ke kahwin muda ?if tanya i ,i akan cakap tak best sebab tak dapat enjoy to the fullest lah kan ,kononnya .tapi bila bukak FB kawan-kawan yang dah berada dalam alam perkahwinan terus rasa ,ala seronoknya ,ala bahagianya ,ala sweetnya .mana tak best ,mana tak sweetnya kalau setiap seorang mesti nak upload gambar bersama suami tercinta di London ,Paris dan segala bagai yang tempat nya hari-hari i bermimpi di siang hari nak pergi T_T .lepas tuh ,lagi nampak macam happy family bila ada gambar mereka-mereka berpelukan dengan baby comel mereka ,ok tak suka baby tapi nampak macam bahagia yang teramat sangat kan .wuuuuu T_T .eh kenapa emo tiba-tiba ?hahaha .

lepas tuh kan ,bila dekat tengok dekat Youtube wedding of the year anak-anak Dato' ,artis-artis yang meletup kononnya itu terus rasa nak juga guna background lagu Taylor Swift time kahwin nanti .lepas tuh ,berangan nak pakai Vera Wang punye gaun serta kasut Jimmy Choo yang berkaca ala-ala si Cinderella ,yang confirm tak mampu nak tanggung kecuali lah kahwin dengan mana-mana anak orang kaya ,hmmm .lepas tuh ,nak flower girl yang comel-comel itu dengan kuceng-kuceng yang oh my god bulu kembang macam karpet itu iring i time kahwin ,ihihihi .berangan kan ?ye tuh jewwww yang mampu -_-' .

lepas tuh ,sebab macam tak sabar sangatkan ,pegi lari-lari dekat mak tanya soalan macam ini "bila kak long nak kahwin eh ,kak ngah lambat lagi nak kahwin ,sebab masih muda" hihihhi .tak pun ,"mak ,kak long ni tak nak kahwin lagi ke ?dia kan dah tua" .ok ,pertanyaan kedua itu agak lame ,ini semua sebab excited tengok asyik-asyik jiran kahwin ,sedara kahwin ,sahabat handai kahwin hahaha .lepas tuh mak bagi ayat yang paling brutal macam ini "KAK NGAH LAH KAHWIN DULU " .eeeee ,terus rasa nak emo sebab calon tak de ,boyfriend pun tade ,scandal pun tade .terus rasa nak pergi emo-emo kat bantal ulat warna-warni ,tapi terlupa pula yang bantal ulat itu ada dekat Melaka T_T .lepas tu ,belajar pun tak habis lagi ,nanti grad umur dah 25 pastuh dah berangan nak kumpul harta dulu ,beli rumah ,shopping merata-rata dan pergi travel .habis-habis awal pun umur dah 30 baru boleh kahwin ,isk tuanyewwwww~ .tu pun paling awal ,kalau 35 macam mana ,ok tak nak ok .hiihihih -..-'
lepas tuh kan mengada pulak kan demand-demand nak yang macam ini


Zahiril Adzim
tak pun yang ini :Nas T
tak pun yang ini ,tapi confirm dapat tentangan hebat dan kencaman ganas dari orang-orang kampung :
vino g bastian
dan lastly si cool ini ,yang sememangnya takkan ada di sekeliling i ,hihihiih :ed westwick
ok ,dah habis dah gambar-gambar .malas lah nak google lagi gambar-gambar mereka ini .nanti rasa nak emo ihihihi .lagipun ini hanyalah mimpi di siang hari lah kan .sebenarnya dah terjumpa sorang dekat area sini , yang ada ciri-ciri lelaki impian di atas ,tapi dia sombong la ,isk T_T .jadi terpaksa ,menanti dengan sabar sebab dengar kata dia pun demand ,suka orang macam ini :
adrianna lima
yang ini pun boleh :( :

Megan Fox
dan..
dan....
dan....
dan.........mungkin juga yang ini :

Lisa Surihani
i pun tak sure kenapa wajib ada perasaan mahu-meletak-gambar-orang-tidak-digemari oleh i .ok ,i bukan tak suka apa ,just a lil bit tak suka cara berlakon dia yang agak stiff itu ,tetapi dijulang-dijulang macam hebat sangatt .dan menjadi suatu pertanyaan yang agak sering dalam fikiran ,KENAPA MESTI RAMAI LELAKI ,YANG MENGAKU DAN MAHUKAN GIRLFRIEND SEPERTI LISA SURIHANI ?BUKAN SEMUA TAPI ALMOST LAH KAN .i curious hmm +_+ .

ok ,dah lah sampai sini je lah sebab tadi tengah google gambar-gambar .tiba-tiba terserempak dengan gambar ini :
ok ,bye !!!

5 comments:

miss invee said...

pic last : HUHHHH?????????? INI X ADIL!!!! LOL

Hanisah Halim said...

cet! g kawen ngan salad tua jela weyh! ;p

pitt fauzi said...

errr..grr~~
kita kawen dua lah..
hahaha..
satu pown takde kena dgn taste u..BHAHAHA

zuhana zulkifli said...

mary :sangat kan T_T
nisah :bengong mu nisah ,skandal mu wi ke aku hahaha
quen :ye ke ?cam tuh tukar taste lain la baru kena ngan you ahah

IeraAzizi said...

wei..honest la..aq sgt2 nk gelak bace entry ko nie..hahaha