Monday, December 6, 2010

THINGS YOU SHOULD KNOW ABOUT ZHANA ZULKIFLI

hello what up y'all .okey ,fine !macam ghetto sangat tau .whatsoever la ,i nak bagitahu sekarang i tengah loser sorang-sorang dalam bilik ,since my sister pergi makan-makan dengan boyfriend dan girlfriend dia kat pandai ,well it is his birthday today dan hadiah yang adik i bagi macam gedik gila padahal tak gedik mana pun tapi biar la nak cakap jugak gedik ahhah .sebab rasa boring sangat ,tiba-tiba semalam masa nak deactivate FB ,ye memang habit i time cuti i deactivate sebab i'm bored with FB sebab kat Malacca like 24/7 ngadap FB ,told you i'm such a sucker and loser LOL .then before deactivate akan popup orang yang miss kita bile kita deactivate FB .nak dijadikan cerita nama you terpampang dekat situ .then ,i was like is it real ?is it true ?i know the name were picked randomly but why you ?there still hundreds of people in the friend list .then ,terus nak buat list ni sebab tiba-tiba ada perasaan emo terbit .emo terbit ?hhaha .whatever .

list ini sangat special buat guys/gilrs luar sana yang pernah tolak i mentah-mentah or tinggalkan kan i sebab nak together dengan orang yang you think much better than me or tak nak geng dengan i :

1)i tak pernah keluar makan sorang-sorang dan i rela i tak makan daripada pergi kedai makan sorang-sorang .
2)i takkan beli tiket wayang yang mana i kena beratur sorang-sorang ,at least one person mesti teman i .
3)dalam wayang ,i takkan pegang popcorn i sendiri ,walaupun ia adalah popcorn i ,i tetap takkan pegang .sadly ,there was 2-3 times recently i kena hold sendiri T_T
4)i sangat cemerkap ,tau tak cemerkap tuh apa ?die macam tak boleh pegang banyak barang sebab possible barang yang dipegang i untuk jatuh berderai adal 89% .tanya la Blackberry i berapa kali muka dia menyembah bumi dan berderai-derai hihihihi
5)i tak boleh dengar orang bernafas kuat-kuat ,tak kira la laki ke perempuan ke ,memang i tak boleh .terus rasa nak emo .
6)please jangan kunyah makanan kuat-kuat ,macam annoying kut bunyinya .right ?bagi perempuan pula ,macam tak manis kan ?
7)sangat sensitif terhadap bunyi ,bunyi vibrate h/p pun i boleh terjaga kalau tido .dan once ,i pernah terjaga dari tidur bila roomate i just nak pusingkan kedudukan tido dia ,i terus buka mata .hihihi .if time sekolah ,mak i jauh lagi nak sampai bilik i kejut bangun ,tapi i'm already up:)
8)ini adalah daripada sumber BFF i .die cakap bila i tido ,i akan berada dalam position yang sama till pagi esok .
9)i pantang orang alih kan barang-barang i or pinjam barang i dan tak letakkan ia ke position asal .
10)i selalu delete wall post dan recent activity i dekat FB sebab i tak suka ,certain things yang i post akan appear dekat wall orang lain .
11)i adalah seorang gamer yang tersangat Gamer .i main videogame ,gameboy ,psp ,playstation 1-3 dan Xbox 360 .but ,i tak suka main game pc ehhehe .if pusat game dekat mall tuh ,confirm i dah sentuh semua hahha .ade sekali dekat Midvalley punye pameran game Metal Gear Solid yang entah siri berapa i lupa ,ada sediakan tempat untuk test main .guess what ,i sorang je perempuan in a crowd hehe .
12)terlalu gilakan fashion ,masa i sekolah rendah i ada satu diari yang i sketch baju-baju yang i design .tak silap i ,masa tu i darjah 2 :) dan i gunakan selendang yang i guna untuk bawak pergi kelas mengaji Quran dijadikan baju using safety pins dan brooch untuk stick them all together .
13)i started wearing heels masa i darjah 1 dan i still remeber that it was gold in color .
14)penyanyi melayu yang paling i minat adalah Ziana Zain dan Ella .dulu time petang-petang ,i akan pakai heels i dan nyanyi dekat beranda rumah .ibu bapa i adalah pendengar setia .terima kasih ,mak ayah :)
15)i geli sangat dekat belalang .i rasa ia macam sort of karma .sebab before that i suka tangkap belalang and kupu-kupu dan kurung dia dalam aquarium ikan .after ,ada seekor belalang kunyit ,yang you all sedia tahu ia adalah besar ,hinggap atas mulut i .since then ,memang i tak boleh tengok belalang .dan satu lagi cicak ,if ada cicak dalam toilet memang i takkan masuk dan cari cicak bila masuk tolilet adalah suatu kemestian .
16)time duduk hostel kat sekolah dulu ,badan i agak kurus walaupun tak kerempeng .ini sebab ,i takkan makan lauk selain ayam .orang yang duduk hostel mesti tahu kan ,menu tengahari yang ada ayam hanyalah hari rabu ,sabtu dan ahad dan petang pula hanya hari isnin .now ,you all tahu macam mana i boleh kurus time tu kan ?hihihih .
17)ayam merah adalah favorite i dan i takkan makan atau minum makanan yang manis-manis .masam dan masin adalah favorite i .gulai daging pun i tak makan kecuali gulai daging orang kahwin ,i pun tak tahu kenapa dan air sirap tawar dan sejuk time kenduri pun adalah favorite i .tapi air yang memang sehari tak sah kalau i tak minum adalah teh ais .macam orang tua kan ?isk .biarlah .
18)kalau beli biskut jacob ,biasanya i opt yang high fibre dan tawar yang orang selalu cakap biskut orang sakit tu ehhehe .
19)time i tunggu nak dapat tawaran degree ,i ada apply kerja yang tak berkaitan langsung dengan course i time diploma which is web designer ,graphic designer ,interior designer ,journalist and kursus pendek kemahiran menjahit .pelik kan ?i pun pelik hahaha .
20)tak suka tengok lelaki yang terlalu kemas dan rambut yang terlalu pendek dan use too much hair gel .i like the messy one and less hair gel untuk elak sticky dan nampak keras bila hair gel terlampau banyak .
21)orang cakap i demand bila time nak pilih boyfriend dan nak yang handsome je .instead i rather go with cool attitude and macam muka sek-sek jahat sikit hahah .dan trust me ,look always fall to second place .lagipun , i'm afraid yang diorang tak boleh keep up dengan perangai i :(
22)i suka sesuatu yang lain daripada orang lain ,tak kira lah dari segi warna or whatsoever .dan mismatched color baju dan shawl dan handbag dan shoe adalah i hahah .
23)universal listener ,yang mana i boleh dengar segala bentuk lagu .orang-orang yang rapat dengan i akan tahu macam mana taste i in music .
24)tahu bermain keyboard sikit-sikit untuk 3-4 buah lagu .dan tak pernah dapat formal lesson ,i belajar guna Youtube dan atas keyboard tuh i dah conteng dengan tab lagu ahha .
25)bau small tree eh eh ke little tree ,yang mana-mana je lah .favorite smell is mango dan kiwi+strawberry .
26)pernah hantar lukisan karton i yang kononnya ala-ala anime ke Gempak since i was pembaca setia Gempak dulu .adalah dalam 2-3 kotak majalah tuh ,siap langgan lagi you heheh .lepas tuh beralih ke Seventeen terus stop sebab rasa macam dah besar .
27)movie favorite i yang dah kali ke berapa i tengok pun dan tak boleh kira adalah Armageddon ,Pearl Harbor ,A Walk To Remember ,Titanic ,Devil Wears Prada dan juga Confession of A Shopaholic .
28)My huge celebrity crush only this two Nas T dan juga Ed Westwick .yummmmyyy~
29)tak pernah jadi penunggang motor dan juga takut jadi pembonceng yang duduk belakang itu .last sekali i naik adalah time i darjah 4 which rightly after my father jual motor besar dia dan sekali lagi masa bulan 7 tahun lepas lepas tuh dah tak naik-naik dah hehe .kawan i pun ketawa bila tengok i naik motor sebab dia cakap nampak kelakar .apakah ?(=_=)
30)i'm such a sucker for football .i langsung tak ambil tahu dan tak tahu apa-apa pasal bola .
31)pernah jadi seorang pemain bola baling dan terus bertukar warna jadi macam udang kena bakar .terus buat keputusan tak nak dah main bola baling ahahah .
32)pernah langgar Mercedez dan tahap takut dan ketar tak yah cakap since owner kereta itu adalah owner tempat jual kereta :( .nasib baik tak ada apa-apa kete dia dan dia cakap tak payah bayar apa-apa since dia kesian sebab i student ,Alhamdulillah .
33)pernah menjadi Celcom user before Maxis .sebab tukar number adalah kerana nak nombor comel dengan Ex-Bf dan masa itu Ex Bf pula sangat comel ,ada piercing dekat telinga hahah.apa ?apa ?hahaha .dan number Maxis itu i pakai sampai sekarang .conclusionnya ,i pernah pakai 2 number sahaja.
34)selalu hampir-hampir nak fail subjek BI dari darjah 1-5 dan selalu dapat C dan D untuk Math dan Geo dari form 1-3 .nasib baik jek PMR dapat B .
35)UPSR dapat 5A ,PMR dapat 7A 2B dan SPM 4A 5B 2C .pointer sekarang ?TAK NAK CAKAP HAHA .
34)i tak boleh sejuk dan terhidu asap rokok sebab nanti i batuk .dan i tak boleh panas sangat sebab nanti kulit i jadi merah-merah .isk ,mengadanya you Zhana .
36)last sekali nak bagitahu masih ada orang yang panggil i ADIK till today .manja kan ?manja kan ?ahaha


banyak sangat lah i nak list ,nanti lah sambung .and if salah satu ciri di atas terdapat dalam kritirea gf ,bagi orang yang pernah reject i dan tak nak geng dengan i,it's totally upset for me .kerana tak ada reason kenapa you all boleh tolak i .

p/s:tak jadi DEACTIVATE FACEBOOK ahahha

8 comments:

miss invee said...

num 8,22,23,30 n 34 sme ngn ak.haha.
byk bnde psl ko yg ak br tau ;pp

zuhana zulkifli said...

HEHE :)

All-Time Disaster said...

36 things that makes the real zhana zulkifli and not some stereotype kinda girl... 36 things that makes you special compared to others... :)

Fyka said...

pehh suka gla aku bca...

maira adreanna said...

hoh ,knal doh la zhna zulkifli hehe .btw, dop abeh2 la deactivate fb mu

zuhana zulkifli said...

atd :hehe thanks
fyka :dah kenal zhana zulkifli ?hehe
meroh :hobi baru le hahah

Anonymous said...

hai zhana!!
ak lame dh follow blog ni tp diam2 je...haha

rindu weh ke mu..

btw, ak pon dop suka nek motor..sep2

~anah

zuhana zulkifli said...

raihanah sufyan ke nehh ?hihih .rindu jugakk ,lama sangat tak jumpa kann ,last kali time form 3 huhu T_T