Tuesday, February 9, 2010

begitu sifat manusia ,berkata apa yang dilihat ,mendengar apa yang tidak patut .



being a judgemental is-not-so my type ,i akan cuba meminimaliskan kadar perasaan judgemental .bukan semua yang kita lihat ,sama dengan apa yang kita rasa .contoh nya ,kalau kita tengok muka orang tu ,we go like "garang gila muka dia" ,instead dia seorang yang sangat baik .

tak payah cakap orang lain ,i admit yang i pun sama .

sebagai orang biasa biasa ,i tak fikir itu tidak normal .memang dah usulnya manusia aku cuba mengadili something yang mereka2 lihat dengan mata kasar .it may take time ,untuk kita cuba faham certain2 orang .

mungkin orang yang kita sanjung ,orang yang kita anggap "oh dia teman sehidup semati" tapi siapa tahu esok lusa dia bakal menjadi duri dalam daging .




itulah manusia ,berkata apa yang dilihat .cuba selam dalam2 dan lepas itu ,cuba tanya diri sendiri .
AM I RIGHT ?

5 comments:

maira adreanna said...

hahaha btolbtol ,aku setuju .
jd jgn la takot nk tegur org sbb muke garang hehehe
:P

zuhana zulkifli said...

aihh .maksud mendalam tuh .ada dedicate kat sapa2 ? aaha

d i e y L a . said...

betol2.haha.

mcm sebelum ni mu pk aku ni menakotkan tapi sebenarnya aku la manusia paling baek.haha.

ehs ye ke? *blushing*

zuhana zulkifli said...

ye doh oh ,gengster sheikh hahah

missyonne said...

betol doh tu kak zhana.
sy stuju sungguh.