Wednesday, November 25, 2009

entry menyedihkan ,memilukan dan merundum perasaan

pagi tadi aku dikejutkan dengan satu panggilan tapi aku cancel .lepas tu masuk plak satu message ,buat bodo lagi masuk message kedua ,aku bangun .ya Allah aku memang terkejut gila babi bila baca message tu .aku dah kehilangan seseorang bukan hilang dalam masa 2 minit bukan hilang untuk cuti sem tetapi hilang selama lamanya .

Arwah seorang yang sangat rapat dengan aku .senang kata aku listkan kenapa aku kata arwah seorang yang baik hati :

i)orang yang selalu buat surprise printkan note lecture untuk aku sebab aku tak de printer ok itu alasan sebab aku memang malas nak print .
ii)orang yang selalu jadi teman aku lepak2 dekat kopitiam Jonker Walk ,arwah paling suka makan char kuey teow kat situ (mampus lah salah eja pun) .
iii)orang yang selalu kata lagu i gotta feeling tu lagu bertuah aku sebab setiap kali aku masuk kereta dia mesti lagu tuh yang mula2 keluar .
iv)orang yang selalu kata kabel aku besar kat UTeM ,padahal tak pun .aku kalah lagi dengan blair wouldorf (mampus ah salah eja pun)
v)orang yang selalu hantar message kat aku pagi2 tanya nak pegi class pukul brape ,lepas tu aku hasut pegi lambat sebab aku malas nak blaja .
vi)orang yang mencipta nama budak kasut merah sebab mula2 masuk aku pakai wedges warna merah yang sebatu orang boleh nampak ,ok aku tipu dalam jarak 50 meter lah .
vii)orang yang selalu sedekahkan aku duit syiling untuk beli air dekat mesin air gedegang

kalau aku nak listkan semua ,mang terlampau banyak .walaupun kita kenal hanya dalam tempoh 3 bln tolak seminggu aku buat cuti sendiri sebab nak pegi konvo ,tapi dapat kenal dengan arwah adalah satu benda yang priceless untuk aku .aku terkilan sebab tak sempat tengok dia kali terakhir tapi aku bersyukur dapat berjumpa dia di hospital melaka sebelum dipindahkan ke hosspital penawar johor .aku terkilan jugak sebab arwah tak sempat bagitahu aku siapa yang dia admire sedangkan aku beritahu berpuluh2 orang yang aku admire .penting ke ?penting ,sebab itu kenangan aku bersama arwah .

arwah seorang yang suka berjenaka ,baik hati dan paling best peramah .no one can replace her .i pray for her happiness and may Allah bless her .AL-FATIHAH~

p/s: sem depan kena pergi class sorang2 .

8 comments:

Lynn Honeym said...

:(

aZizoL said...

oh sedehnye kehilangan org mcm tu..

zuhana zulkifli said...

lynn : :'(
azizol :a big lost for me

hydé.ben.basiran. said...

takziah. i'm sorry to hear that.

d i e y L a . said...

Al-fatihah.

zhana terima ini sebagai takdir tuhan ok.yg hidop ni tetap akan kembali padaNya.moga rohnya dicucuri rahmat.doakan utk dia ok.

p/s:saket pe ek?

maira adreanna said...

she's a nice person :(

missyonne said...

alfatihah.

be good ya dear.

zuhana zulkifli said...

Thanks everyone