Wednesday, June 17, 2009

it all about money ,dude !

zhana zulkifli kata

" DON'T CALL ME HONEY ,IF YOU AIN'T GOT NO MONEY "


boleh percaya ke bila orang kata tanpa duit manusia boleh bahagia ?mereka kata dengan kasih sayang kita boleh beli beras guna air liur ,ok tipu .yang tu aku yang kata .but it's a fact right ? kalau tak percaya ,tengok cerita RADIT DAN JANI .jangan salah anggap !aku masih belum menukar profession kepada promoter berjaya ,aku masih teguh as future engineer (?!) .sekadar memberitahu .normal lah manusia akan letak semua kata2 yang best2 sahaja dalam usaha nak dapatkan sesuatu yang memberi manfaat pada diri mereka2 .bila dah dapat ,longgok2 dalam tong tak pun dalam jamban tak pun kat playground tak pun dalam handbag GUESS dila atau sling bag MNG meroh .

aku percaya dan admit aku memang tak dapat hidup tanpa duit .jadi ,jangan nak menyalahkan perempuan2 bila diorang demand nak laki yang bapak kaya ,punya kereta besar bas ,rumah banglo yang boleh muat cucu cicit or whatever lah kan .siapa yang nak hidup merempat ,merempit ,terkepit ,tersepit ,makan pakai chopstick .ok ,yang last tak ada kaitan ! .


lil wayne pun pernah kata

"IF YOU AIN'T GOT NO MONEY ,TAKE YOUR BROKE ASS HOME"

see people ! bukan aku jek cakap :)

3 comments:

nafasdunia said...

yap3. prinsip aku ttg duit tak penah goyah.

hahaa. i need a man with money.

yap2, jwpn diplomatik spt wang takkan bawa bahagia. aku takguna pakai langsung.

uh. mls nk explen pjg2. sndri pkai la.

*oh bukan materialistik. cuma realistik. hehehe

d i e y L a . said...

owh terkejut tbe2 nama aku ada dlm entry ini.haha gedik je mu ek.

jani dan radit! cite best.haha

ehs2 mmg hidop perlu duit.tak payah ckp bsr la konon leh hidop dgn cinta or pape je la.mana pegi pun mmg kita nak ada duit.hee

maira adreanna said...

ya hidop mmg perlu duit .
aku setuju 100%
nnti cena nk bg hantaran kawen kan kan ?
amboi knp nm aku ade ?
tabley jadik musti bls dndam hee



p/s: i miss you more babe !