Friday, October 29, 2010

YOU MAY LOVE ME ,XOXO ,GOSSIP GIRL .


hari ini i berasa sangat relief sebab semua bebanan yang melibatkan quiz ,test ,presentation ,lab report or whatsoever dah selamat mendarat ke kawasan yang sepatutnya .disebabkan terlampau free maka i nak lah bercerita pasal tv series yang popular yang tak kira la dalam Malaysia ke tepi Malaysia ke or whatever sia-sia lah kan ,iaitu the one and only only one iaitu Gossip Girl yang sangat popular dengan tagline "You know you love me ,XOXO (sambil ada intrumental music) Gossip Girl ".boleh kata cerita ini sangat syok dan tesangat best sebab kronologi dia yang teratur dan tidaklah mengarut mengaban macam cerita-cerita lain yang dah masuk season 3 ,4,5 ,6 yang mana dengan tiba-tiba semua ada kuasa segala bagai .plus ,dengan actor/actress die yang hot melebur habis .meoww meoww~ .contohnya si Chuck Bass yang i gelarkan sebagai Mr Cool .sebab apa dia cool ?sebab dia tak cakap banyak ,but the way he act kita boleh baca ,okay bukanlah ada tulisan essay segala bagai ,i mean the face expression .sebab nak bagi gambaran lebih jelas ,i selitkan gambar ni kat bawah .

sweetkan ,hensemkan ,coolkan ?ahha .fine !i love this two lovebirds to the core .

antara favorite quote i yang Blair cakap is :

Blair: Do you... 'like' me?
Chuck: Define like.
Blair: You have got to be kidding me.
Chuck: How do you think I feel? I can't sleep! I feel sick, like there's something in my stomach... fluttering.

ihih ,sweetkan ?sweetkan ?okay ikut suka you all la nak cakap sweet ke .entry i prioritinya bukan lah nak berlandaskan review Gossip Girl semata-mata sebab you all boleh download sendiri atau buat muka tak malu mintak latest series dari member yang penat menunggu habis download seminggu ,pastu tiba-tiba datang rumah diorang ,copy cerita tuh pastuh bla dalam masa 15 minit .nampak kejam tak ?kalau tak nampak kejam cuba dapatkan hasil dalam minit untuk seminggu

7 x 24 x 60 = ??? minit .

tolong kira sendiri ,calculator ada dalam beg kuliah kat luar malas nak ambik .ok ,dah lari tajuk lagi sekali .Macam ni sebenarnya ,life i sebagai seorang pelajar di IPTA selalu disapa manja dengan gossip2 liar mengenai :

1)status relationship rakan sepejuangan ,ada yang betul ,ada yang tipu ,ada yang malu tapi mahu ,ada yang cinta tak berbalas ,ada yang keluar dengan boyfried orang pastuh terkantoi dengan boyfriend sebenar ,berlaku cerita sadis cinta 3 segi ,ada yang jadi player pelbagai peringkat dan macam-macam lagi la ,malas nak taip .pasal buat cakap-cakap belakang sebab berusaha nak dapatkan juga crush dia tak kira apa jadi sekalipun ,even buang family ,buang kawan .yang menjadi lagi kecoh bila berlaku perubahan relationship status kat FB daripada "SINGLE" ke "IN A RELATIONSHIP" walaupun ada sesetengah yang saja tipu tipu sebab nak grab attention .lepas tuh nak lagi gempak tukar jadi "DIVORCED" ,tapi kawan i cakap loser sangat kalau tulis divorced sebab nampak hina sangat macam kulit pisang tepi jalan atau plastik Mamee Monster yang ada kucing berak atas tu .hahaha .i tak kisah pun ,sebab none of the above is mine .ihihiih .

2)tapi TAPI bukan pasal relationship status jek ,tapi juga bertiup kencang pasal friendship especially perempuan yang mana kalau sedia tahu ,bab-bab kawan ni perempuan memang suka ber-drama lebih kan ,si A mengata si B ,Si C mengata si A dekat si B pastuh si B yang ala-ala blur sangat ni pergi bercerita dalam tempurung pulak dengan si A .pastuh bergaduh sama sendiri sampai grad dendam tak terbalas .aishh .macam-macam situasi lah ,kalau campur aduk cerita ini dalam susunan warna untuk rubix cube ,sampai mati tak jadi sama color setiap side sebab too many color nak kene wajib organize hhhaha .

3)pasal assignment berkumpulan atau individu yang mana selalu sangat jadi masalah utama .meng-copy dan meng-paste ni ibaratnya macam dah jadi satu asasi dalam hidup student .tapi wujud lah 2-3 titik hitam yang skema sikit ,yang segala menda yang dibuat ada lah hak milik dia ,HAK MILIK DIA SEORANG tapi hasil kerja orang lain adalah HAK MILIK BERSAMA (?!) sinonim kan dengan tempat belajar you all kan ?lagi satu ,ada jenis yang kerja dia nak in-charge bahagian buat cover je sebab nak make sure markah untuk assigment itu ada nama dia ,CONFIRM nak ada ,walaupun satu kuman hama pun dia tak menggembeleng tenaga .lepas tu ,nak buat cakap-cakap belakang pasal si Donut tak buat kerja la ,si Karipap tahu keluar ngan scandal je lah ,si Putu Piring yang selalu tak pergi discussion sebab bangun lambat dan macam-macam ragam la yang timbul .tapi sebenarnya ,kerja sendiri yang terbengkalai .aishh .

banyak lagi kategori nya ,tapi macam panjang sangat pulak entry ni ,nanti tade orang nak baca pula .ihihihi .senang kata macam ni la ,i pernah terfikir untuk hasilkan satu blog yang berkisarkan gossip-gossip liar yang bertiup kencang atau sepoi-sepoi bahasa kat tempat belajar i ini dan ala-ala gossip girl sikit tapi tade lah nak di remake jadi series popular tajuk "TIUPAN KENCANG GOSSIP GIRL UTEM" .eh eh ,buruk sangat bunyi nya .hiihih .cerita tuh bukan la semata-mata pasal kanak-kanak riang kelas i ,tapi merangkumi seluruh utem yang melibatkan staff ,lecturer ,student dan sebagainya .

PERSOALANNYA ,BOLEH KE ?DAN SEKARANG KALAU I WUJUDKAN JUGA ,MACAM IDENTITI I DAH TERBONGKAR KOT .HEHEHE .KALAU BETUL-BETUL WUJUD NAK GUNA NAMA APA ?TAK NAK GOSSIP GIRL .SUGGESTKAN NAMA LAIN ,PLEASEE .IHIHIH .IF BETUL-BETUL WUJUD JUGA ,SIAPA VICTIM PERTAMA I ?HAHAHA .

p/s :pendapat/komen dari anonymous(tade blogspot & google acc atau merahsiakan identiti) amat lah dialu-alukan .thanks :)

11 comments:

Fyka said...

bahaha..
aku mcm kenai ja cita ni...
btw,kita tatau kan mna hjung mna pangkal..
yg no 2 tu...haha..

zuhana zulkifli said...

haha tang number 2 tuh sume tak tahu ending and beginning ihihih

miss invee said...

hahaha.. kehidupan sbg seorg pelajar.. mmg x lari dr sume mnde nih.. hasad dengki n cemburu bute mmg ssh nak jangka..

psl chuck bass n blair tu,MMG THE SWEETEST COUPLE EVERRRR LAH! haha. sje nk capslock coz mmg luv them till the end.heheh

All-Time Disaster said...

guna nma ZUHA-ZUHA
1st victim : akak Santek Zhana Zulkifli, juga dkenali dgn nma Haiqal Eunsoff.. hihih

zuhana zulkifli said...

mariam :hihi au tape sebab tuh aku cakap asasi budak2 utem ahha

ya they all memang sweet couple ever hihihi .wonder if i am Blair ,who is my Chuck haha

zatie :ahha tak tak aku nak gune All Time Disaster ,macam cool gile bunyi nyeee hahha .dan mangsa pertama adalah zatie dan hmm hmm haha

.ejat. said...

haha over ;p

All-Time Disaster said...

hahah disaster sngt la nma tuh, zuha zuha lg better kot... tp zatie xsesantek zhana, so zhana la 1st victim.. hihih

Anonymous said...

zhana .. i terasa sgt nih i xwat keje asemen benm .. sowie la ye .. =(
from = cik wanie

zuhana zulkifli said...

wanie :ahha ngada sangat ni cik wanie hahah .

miss invee said...

aku pn sll t'pk cmtu gak. tp klw dpt chuck bass btol2 kn lg best. kikiki ;p

~ sOpHiEyLa ~ said...

heeee...klo cm2 i nk amek dr u jea laaa cite 2....bley x? *wink2*

nama laen: joyah potpet? style huh?hak3