Friday, October 1, 2010

life is not like a movie

photo credited to Bruno Dayan

"Snow White say when i was young ,
one day my prince will come
so i wait for that date"
not like a movie by Katy Perry

sedari i bukan seorang yang suka ditinggalkan dan tidak suka meninggalkan .andai i terjerat di antara situation "let go" dan "stay" ,i prefer stay .sebab i know how does it feel to be so left out .ini tidak kira lah dalam situation macam mana pun ,kita stay situ walaupun kawan-kawan kita kutuk kita habis-habisan dan boyfriend main kayu tiga dekat belakang pastuh siap belikan Tiffany & Co lagi dekat skandal comel dia tu.

kadang-kadang orang akan cakap "apa pasal kau bengong sangat ,biar je orang buat kau macam patung bodoh " ,jawapan nya senang sahaja ,it don't matter bagaimana you cuba save situation ,output dia tetap sama .kerana certain problem yang dipandang sebelah mata ,sebenarnya memerlukan pergerakan fizikal .tetapi kita tak tahu menahu .kita cuba ignore ,kita cuba buat tak tahu ,sedar-sedar kita dah ditinggalkan jauh di garisan permulaan sedangkan yang kita cuba betulkan dah selamat sampai di garisan penamat .

mungkin juga kita selalu terfikir bagaimana ada orang yang mudah betul melupakan atau senang nak berubah sedangkan kita kena kerja keras habis-habisan untuk cuba "stay" the same ,sebab nak everything just fine and according to janji kita yang dulu .alih-alih mereka cuba cari jalan lain untuk tak jadi diri mereka yang sekarang ,pada alasan hidup masih muda ,banyak benda nak cuba ,ramai orang waiting in line .ini ibarat macam janji masa kecik-kecik dulu ,nak belajar elok-elok untuk dapat kerja bagus-bagus ,in the end we are wasting our time doing something we didn't like and "let go" cita-cita yang dicintai for no reason .

walaupun orang kata berdua lebih baik ,but we must try untuk hidup sebatang kara ,sebab esok lusa kita tak tahu samada orang itu pilih "stay" or "let go" .kita ada option untuk dipilih tapi kita memilih untuk dipilih ,apakan daya .

3 comments:

~ sOpHiEyLa ~ said...

brilliant input =)

naz said...

i tahu u fikir optimistik :)i pun perlu bersedia sama. nice beb ths one

zuhana zulkifli said...

sophieyla :thanks :)
naz :ya ,thanks dear :)